Spørsmål og svar

Ofte stilte spørsmål

1Hvem kan behandles med injeksjoner?
Aldersgrensen for behandling med filler og rynkebehandling er i følge Norsk lov 18 år. Dermasykepleier gjør i tillegg en individuell vurdering av alle over 18 år. Gravide og ammende kan ikke behandles. Før timen får du tilsendt skjema på sms via appen Huubro (mobilt journalsystem) som må besvares i god tid før timen. Dermasykepleier og ansvarlig lege vil vurdere din helse og medisiner du benytter før du kommer til behandling.
2Kan behandlingen reverseres?
Dersom du av en eller annen grunn skulle angre deg etter fillerbehandling kan filleren fjernes. Dette gjøres ved at det injiserer ett enzym som bryter ned hyaluronsyren i de områdene som er behandlet.
3Gjør det vondt?
Ønsker du å gjøre en leppebehandling med filler smøres det en bedøvelseskrem på leppene som skal virke i 10 minutter. Filleren inneholder også bedøvelse for at injeksjonene skal bli så skånsomme som mulig. Ved behandling av andre områder benyttes teknikker, og ikke alltid skarp nål, for minst mulig ubehag og pasientsikkerhet. Min erfaring er at de fleste som gruer seg til en fillerbehandling blir positivt overrasket.
4Vil noen kunne se at jeg har gjort en injeksjonsbehandling?
Fillerbehandlig har blitt en stadig mer vanlig behandling å gjøre. Ikke minst fordi produkter, teknikker og fremgangsmåte har forbedret seg mye over de siste årene. Man fyller ikke lenger linjer og rynker på samme måte som før men behandler strategiske områder i vevet for å gi små løft eller gi tilbake tapt volum. Fillere er en trygg måte å forfriske sitt utseende på uten at alle kan se hva du har gjort. Og det er de behandlingene som gir deg garanterte resultater etter hver gang. Jeg ønsker at du skal se ut som den beste utgaven av deg selv og er derfor opptatt av helhetlig behandling som gir naturlige resultater. Behandlingen er individuell og kan gjøres over tid. Less is more.
5Hvilke hensyn må jeg ta etter injeksjonsbehandling?
Rett etter behandling bør du unngå å ta på områdene som er behandlet. Trening, sol og alkohol bør avventes til dagen etter behandling for å være på den sikre siden. Dagen etter kan du gjenoppta alle normale aktiviteter. Noen behandlinger som for eksempel leppebehandling kan føre til at du blir litt hoven, det er også risiko for blåmerker. De fleste som blir hovne blir hovne samme dag og dagen etter.
6Kan jeg sminke meg etter behandling?
Rett etter behandling bør du ikke bruke sminke. Dette fordi sminke kan gi grobunn for bakterier og bakterier kan gi infeksjoner. Etter behandling har huden fått små stikk som må få lukke seg. Derfor er det lurt å unngå sminke etter behandling men unngå også å ta på området som er behandlet. Dette gjelder alle typer behandlinger hvor det benyttes nåler.
7Hvor lang tid tar injeksjonsbehandlingen?
Hos meg settes det av god tid til alle konsultasjoner og injeksjonsbehandlinger som skal gjøres. Dette for at du skal få mulighet til å få svar på det du lurer på og jeg får gitt deg utfyllende informasjon. Selve behandlingen tar kort tid.
8Kan jeg gå på jobb etter behandling med Dermapen 4?
De fleste blir røde samme dag og dagen etter. Men ikke mer rød enn at man fint kan oppta daglige aktiviteter, som feks jobb.
9Er fillere farlig?
Hvis fillere settes på rett måte av en med helsefaglig bakgrunn som sykepleier er ikke filler farlig. Juvederm som jeg bruker består av hyaluronsyre av ypperste kvalitet, som finnes naturlig i kroppen. Produktet vevsintegreres lett, absorberes naturlig av kroppen over tid, og forsvinner etter hvert. Men med enhver injeksjonsbehandling med filler skal man derimot være klar over at komplikasjoner kan oppstå. Uavhengig av hvor erfaren behandleren er. De vanligste hendelsene er hevelse eller blåmerke. Andre mer alvorlige komplikasjoner er sjeldne, men kan løses på god måte i samarbeid med ansvarlig lege.
10Hva forbedres av medisinsk hudpleie og produkter?
Kjemisk peel, mesoterapi og Dermapen 4 vil forbedre fine linjer og rynker, små arr, porer, pigmentflekker, melasma, solskadet og grov hud og gi deg ny glød og spenst. Hver behandling kan tilpasses hver enkelt ut fra hudtype, hudtilstand og ønsket behov. Det anbefales alltid et tilpasset hudpleieprogram hjemme i kombinasjon med salongbehandlinger.
11Gjør medisinsk hudpleie vondt?
I medisinsk hudpleie benyttes teknikker for å få næringstoffer som vitaminer og antioxidanter ned i huden. Mesoterapi er en av teknikkene hvor næringstoffene prikkes ned i huden med en tynn nål. Noen syns dette kjennes litt, men er overkommelig. Dermapen 4 er en annen teknikk for å penetrere huden. Dette er en svært effektiv behandling hvor nåles dybde styres av behandler ut fra hva man ønsker å oppnå. Ved dypere behandling, som arrbehandling, vil du få bedøvelse i forkant. Men ved vanlig hudforbedrende behandling syns de fleste dette går helt greit. Tilbakemeldingene er at de fleste kjenner det jobber godt i huden, og at det roer seg fint etter avsluttende ansiktsmaske.